Újra Jászföldön!

A Turai Tekergőknek már januárban meghirdettük a nyári tábort. 34 diákunk jelentkezett és a már oly ismerős Jászberény melletti Öregerdőre tartottunk.

Augusztus 3-án reggel a suli elől indultunk nagy várakozások közepette. Közel 40 km-t bringázva többszöri pihenő beiktatásával, kifáradva és gyöngyöző homlokkal megérkeztünk a szállásra.

Háromszor látogattuk meg Jászberény strandjait, ahol nagy örömmel fedeztük fel a Csángó fesztiválon résztvevő turai népzenész ifjakat.

Megtekintettük a látványetetéseiről híres ZOO állatparkot, ahol új kedvenc állatunk lett a sikítozó gibbon és a madárhangon kaját kérő vidra kölyök.

Kikapcsolódásképpen beültünk egy animációs filmre a moziba is. A reggeliket és a vacsorákat mindig egy-egy szoba lakói tálalták fel a többieknek, a kiadós ebédet pedig a Főiskola menzáján fogyasztottuk el.

Az estéket társas-, és labdajátékkal és tábortűz melletti énekléssel űztük el.

Augusztus 6-án az ebéd után vágtunk neki az ismerős útvonalnak. Ha röviden összegeznénk a 4 napot, akkor a 160 km tekerés, 2 kiadós elázás, 0 defekt, egy összeütközés, 3 darázscsípés, álmosság, kacaj, öröm, boldogság, szerelem, forróság szavakkal jellemeznénk. Köszönöm segítőimnek, kik elkísérték a csapatot és mindent megtettek, hogy diákjaink feledhetetlen élményekkel gazdagodhassanak:

Árvainé Püspöki Erika, és Kovács Tibor

Kis Gábor táborvezető

Köszönjük a következő személyeknek, vállalkozóknak, hogy segítették és támogatták 34 diák nyaralását :

Tura Város Önkormányzata

Turai Tanulókért Alapítvány

Aqua Fontis Patika

Zágoni István CBA

Bálint László

Sára Péterné

Domoszlai pékség

Turai 100 Ft-os

Macskaszem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tanév során túrázó szakkörösök jelentkezhettek a táborba. A tábor fo célja a mindennapi testmozgás és a közösségépítés volt. A 4 nap során kb. 160 km-t kerekeztünk, s háromszor voltunk strandon. Esténként társasjátékokkal, sportszerekkel játszottunk, vagy a tábortuz mellett melegedtünk. Eljutottunk filmszínházba és az Zoo-parkba is ahol óránként látványetetésen vettünk részt.

Nagyon sok élménnyel és kedves együttléttel gazdagodtunk a tábor során.

 

Ezúttal is köszönjük a az alapítvány támogatását.