Május 22-én 30 fővel vágtunk neki a 22 km-es távnak. A Gödöllői-dombság oly ismerős lankái és völgyei között tekeregtünk. Az időjárás, megint kegyeibe fogadott bennünket. A hét monszunszerű csapadékainak csak a nyomát láttuk. Az lett sáros, aki az is akart lenni. A szervezők két helyen is elterelték a megszokott útvonalat a sárdagonyák miatt. A természet tavaszi pompájában keretezte menetelésünket. Sokszor számítógép háttérképének is beillő hangulatokkal találkoztunk.

Az iramot bíró diákok és felnőttek csapata verbuválódott össze erre a napra. Csányi Petra, Martonosi Bálinttal futva 3 óra alatt , Sára Péter, Gólya Ádám és Lajkó Máté 4 óra , a főhad pedig 5 óra alatt ért be. Pedig két hosszabb pihenőt is tartottunk, egyiket a Nagy-völgyben ahol a résztvevők között kisebb nyereményeket sorsoltunk ki és a Bika-tónál, ahol a büfé nyalánkságai tartottak ott minket.

Köszönjük a Hévízgyörki Természetbarát Egyesületnek a pompás szervezést és az ellátást. Egyike a legtöbb szolgáltatást nyújtó túráknak, hiszen a táv közben friss vízzel, almával, müzli szelettel s a célban paprikás krumplival és 3 fajta rétessel kedveskedtek számunkra. A nap emlékére mindenki megkapta a névre szóló szép kivitelezésű oklevelét és a kitűzőjét.

Kis Gábor túravezető