Naptár

Csuhéééé ! Elmentünk a kukorica fesztiválra!

Október 2-án immár ötödször Kartalon rendezték meg a

,, Zagyva – Galga Köz Kincsei” rendezvényt

. Galgahévíz, Verseg, Kartal, Bag, Hévízgyörk, Hatvan, Aszód, Domony, Boldog és Tura polgármesterei és képviselői voltak jelen, Turát Jenei Csabáné képviselte. Ili néni készítette fel Kolompár József 7.c osztályos tanulót, aki az Egy kukoricaszem története című mesét adta elő a nagyközönségnek

A Zöldszíves szakkör tagjai és a Turai Tekergők közül 17 –en ültek kerékpárra, majd Fekete-Liszkai Zsuzsanna és Kis Gábor felügyeletével bicikliztek Kartalra. A Faluház előtt vissza kellett fordulnunk, hogy a GalgaTv fel tudja venni érkezésünket.

12 órától totót tölthettek ki tanulóink a kukoricáról, a környezettudatosságról, időre kukoricát morzsolhattak, csutkát vetettek, csuhét fontak. Számos ajándékkal gazdagodtak tanulóink a sikeres teljesítések során. Örömmel fedeztük fel Turáról, Kajtor Péter méhészt, kinek mézeit újra megkóstolhattuk. Ugyanis az egészségnapokon már találkozhattunk településünk mézeivel.

Mindenkit megvendégeltek a szervezők egy tál gulyással és túrós rétessel. Meghallgattuk Józsi előadását, melynek jutalma nagy taps volt. Egy kellemesen eltöltött szombatot tudhatunk magunk mögött, hiszen kerekeztünk vagy 40 km-t, szellemi és testi felüdülést kaptunk a fesztiváltól.

Köszönjük a BIO-Tech Usa támogatását is.

Kis Gábor